Когато хвана маркуча на турбото един път надува добре друг път го държа и не може да го надуе турбото е здраво дали е от геометрията че да я чистя? Иначе геометрията се движи.Колата вчера е закачана на диагностика няма грешки. Още нещо във високите обороти на 6-та докато наеме 220 много бавно става.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Турбо надув проблем
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщениеКогато хвана маркуча на турбото един път надува добре друг път го държа и не може да го надуе турбото е здраво дали е от геометрията че да я чистя? Иначе геометрията се движи.Колата вчера е закачана на диагностика няма грешки. Още нещо във високите обороти на 6-та докато наеме 220 много бавно става.Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo
-
Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщениеа във ниските до 2 хиляди е самолет нали и аз го имам тва явление при мен :ДАлфа 166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщениеКогато хвана маркуча на турбото един път надува добре друг път го държа и не може да го надуе турбото е здраво дали е от геометрията че да я чистя? Иначе геометрията се движи.Колата вчера е закачана на диагностика няма грешки. Още нещо във високите обороти на 6-та докато наеме 220 много бавно става.
Дори практично, ако нищо не е правено по копата, не може да ги стигнеш, ама хайде да предположим, че може да ги достигнеш.
То нещата след 180 стават вече трудни с тази кола, ти чак на 220 се целиш.
Щом може да ги вдигне, дори и по километраж, значи всичко е наред.
Карай и си свиркай.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщениеА бе хора четете какво пиша един път надува маркуча не мога да го удържа друг път не го надува и го държа свит.Това на 4 хил оборота.170кс е колата.
Освен ако караш на 4-та скорост с 4000 оборота и през това време някой държи маркуча и гледа дали се надува.
Ако теста е направен така, то извинявай - може и да не съм прав.
По абсолютно същата логика, то един път колата ти ще може да вдига 220км/ч, друг път няма да може да подминеш 150км/ч. Това така ли е?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Аз точно поради тия причини си сложих бууст метер в мойта.Стои и като на прасе звънче ама не ми дреме,искам да гледам какво се случва с турбото при буст.При мене си лепи на 1.3 не знам нормално ли е,не е ли.Друг път при пълна газ до ламарината залепя на 1.5 бар,но не го задържа,ами връща на 1 бар,като се получава едно като турбо дупка,и после пак до 1.3 бар...абе според зависи как си и стъпнал на вратлето.
Comment
-
Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщениеТурбото го свалих почистих го от нагара работи но почна да свири. Има лек радиален луфт няма аксиален не гори масло. Колата тръгна да върви като хората.Някакви идеи да има някой?
Comment
-
Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщениеТакова дето гали ухото умножено по три
Щом има луфт но е в рамките на нормалното...не виждам причина баси.При монтажа да не си го бъгнал нещо?
Comment
Comment